Photo Gallery


Ιστορικό

Τον Ιανουάριο του 2012 ο δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Γρηγόρης Βερροιώτης «Ποδηλάτης του Κόσμου» με το φορητό του ραδιοφωνικό στούντιο που μεταφέρει με το ποδήλατό του, φτάνει στο Μπάρι της Ιταλίας που τον περιμένει ο πρόεδρος του «Centro Scambi Mediterranei» δικηγόρος και δημοσιογράφος Paolo Scagliarini.
Η συνάντηση αυτή θα αποφέρει μια βαθιά φιλία των δύο ανδρών και αμέσως ξεκινάνε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεργασία με τρις εκδηλώσεις στην Νότια Ιταλία.Η πρώτη εκδήλωση γίνεται μέσα σε εκκλησία και έχει ως θέμα την μικρασιατική καταστροφή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πατέρας του Paolo κ. Antonio Scagliarini έχει μια ανεκτίμητης αξίας συλλογή από εφημερίδες στην ιταλική γλώσσα πριν και μετά την μικρασιατική καταστροφή. Η συλλογή αυτή αποτελεί ντοκουμέντο για τα όσα ιστορικά γεγονότα είχαν συμβεί την περίοδο εκείνη. Η εκδήλωση είχε στόχο να ενημερωθούν οι Ιταλοί πολίτες για τις αρνητικές ανθρωπιστικές και οικονομικές συνέπειες όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για την Ευρώπη, μετά από την διάλυση μιας οικονομικά και πολιτιστικά ακμάζουσας περιοχής, όπως ήταν δομημένη τότε η πολυπολιτισμική κοινωνία της Μικράς Ασία.
Οι πόλεμοι και τα κύματα προσφύγων που εγκαταλείπουν τις πατρίδες τους είναι μια τραγωδία που συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας με τεράστιο κόστος για τις κοινωνίες των πολιτών του κόσμου.
Ενάντια λοιπόν στην αδιαφορία και την αδράνεια και με αφορμή την δράση του « Ποδηλάτη του Κόσμου » εκείνη την περίοδο με σύνθημα « Λέμε όλοι ΝΑΙ στην Αλληλεγγύη των λαών », ο Paolo Scagliarini οργανώνει την πρώτη εκδήλωση στο Μπάρι.
Στην συνέχεια οργανώνονται άλλες δύο μεγάλες εκδηλώσεις με την ομογένεια και την σημαντική συμβολή του Γιάννη Δαβίλη στο Μπρίντιζι.
Η πρώτη εκδήλωση στο Μπρίντιζι είχε θέμα την αλλελεγγύη των λαών με σύνθημα « Είμαστε όλοι Έλληνες ». Η δεύτερη εκδήλωση στο Μπρίντιζι είχε ως τίτλο « Η καταστροφή της Σμύρνης » όπως και στο Μπάρι.
Μετά από μια μεγάλη έρευνα στην Ευρώπη με εκδηλώσεις, με πολλές καταγραφές και ραδιοφωνικούς διαλόγους, σε θέματα που αφορούσαν τον πολιτισμό, επιχειρηματικότητα, τουρισμό, εθελοντισμό και νεολαία, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το «Mediterranean Radio1». 
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπομπές του « Ποδηλάτη του Κόσμου » σε όλη την διάρκεια της μεγάλης του εκστρατείας και έρευνας μεταδίδονταν από το ομογενειακό σταθμό « Ράδιο Ελλάδα » που στήριξε όλη του την δράση. Επίσης μια αξιόλογη έρευνα στην Γερμανία έγινε με μεγάλη επιτυχία, σε συνεργασία με τα «Ανοιχτά Φεστιβάλ Ελλάδα Παντού» και τον σύλλογο «Förder- und Freundeskreis Elliniko e.V.» Που εδρεύει στο Αμβούργο. 


Η έρευνα ολοκληρώθηκε με την σημαντική συμβολή της Papenhuder57 Gallery στο Αμβούργο και της εφημερίδας « Αλήθεια» στο Ντίσελντορφ.
Ξεκινήσαμε λοιπόν έτσι με τέσσερις χώρες να συμμετέχουν στο «Mediterranean Radio1» Ιταλία, Ελλάδα, Μάλτα και Γερμανία.Τέλος με τις δράσεις μας αναδείξαμε και μια άλλη δυνατότητα η οποία εντάσσεται στους άμεσους στόχους μας και σχετίζεται με τις τηλεοπτικές παραγωγές ( εκπομπές και ντοκιμαντέρ ).
Ειδικότερα στις τηλεοπτικές εκπομπές οι οποίες σχετίζονται με την έρευνα, τις καταγραφές και την αρμονική σχέση του ραδιοφώνου με την τηλεόραση, έχει εφαρμοστεί με επιτυχία.

Στις δράσεις του ραδιοφώνου έχουμε εντάξει και τις εκδηλώσεις αφού ξεκινήσαμε την πρώτη μας συνεργασία με την θεατρική ομάδα
«Καλειδοσκόπιο».Το «Mediterranean Radio1» ξεκινάει πλέον την πλήρη εφαρμογή των εργασιών του και θέλουμε να είστε μαζί μας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου